Muhasebe Öğretmenleri

Muhasebe Kaynak Sitesi

Prş12182014

Last update04:25:37 AM

Bilgi ve İletişim Teknolojileri 1.Dönem 1.Yazılı Soru ve Cevapları







Bilgi ve İletişim Teknolojileri 1.Dönem 1.Yazılı Soru ve Cevapları, bilgi iletişim teknolojileri ders notları, bilgi ve iletişim teknolojileri modül, bilgi ve iletişim teknolojileri sınav soruları ve cevapları, bilgi ve iletişim dersi yazılı sınav soruları ve cevap anahtarı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ

1.DÖNEM 1.YAZILI SORULARI

1) FTP nedir?
2) Internet nedir?
3) Araç çubuğu nedir?
4) Bilgisayarda yardım tuşu hangisidir?
5) Bilgisayarlarda kaçlık sayı sistemi kullanılır?
6) İyi ve güvenli bir çalışma ortamı için, bilgisayarda dikkat edilmesi gereken hususlar hangileridir?
7) İyi bir çalışma ortamı nasıldır?
8  Arama Motoru nedir? 2 örnek veriniz.
9) Yazılım çeşitleri nelerdir?
10) Depolama araçlarından 2 tanesini yazınız?


BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ

1.DÖNEM 1.YAZILI CEVAP ANAHTARI


1) FTP nedir?
Dosya Aktarma Hizmetleridir

2) Internet nedir?
Dünya üzerinde bilgisayarları birbirine bağlayan ağdır.

3) Araç çubuğu nedir?
Sık kullanılan seçeneklere kolayca ulaşılmasını sağlayan düğmeler topluluğudur.

4) Bilgisayarda yardım tuşu hangisidir?
Bilgisayarda yardım tuşu F1’dir.

5) Bilgisayarlarda kaçlık sayı sistemi kullanılır?
Bilgisayarlarda 2’lik sayı sistemi kullanılır.

6) İyi ve güvenli bir çalışma ortamı için, bilgisayarda dikkat edilmesi gereken hususlar hangileridir?
Elektrik kablolarının güvenilirliği
Güç noktalarının fazla yüklenmesini önleme
Hatalı kullanıma bağlı göz problemleri, ağrılar ve duruş bozuklukları

7) İyi bir çalışma ortamı nasıldır?
Gürültüden uzak havalandırılmış ve yeterli ışığa sahip bir ortamda daha verimli çalışılır.


8) Arama Motoru nedir? 2 örnek veriniz.
İstediğimiz bilgilere kolayca ulaşmamızı sağlar.
Google, Yahoo

9) Yazılım çeşitleri nelerdir?
Sistem Yazılımları ve Uygulama Yazılımları.

10) Depolama araçlarından 2 tanesini yazınız?
Hdd, Bellek Kartları, Zip Diskler, Taşınabilir Bellekler, Cd Rom ve disketler.
 

 

BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 

9. SINIF 1. YAZILI SINAV SORULARI


1) Aşağıdakilerden hangisi giriş birimidir?

a) Tarayıcı         

b) Yazıcı         

c) Harddisk         

d) Datashow         

e) Monitör

2. Aşağıdakilerden hangisi depolama birimidir?

a) Floppy disk         

b) Reset         

c) Monitör         

d) Ana kart         

e) Klavye

3. Aşağıdakilerden hangisi bir PC’de bulunması gereken 10 standart donanım arasında yer almaz?

a) Hoparlör         

b) Klavye         

c) İşlemci         

d) Kasa         

e) Ekran kartı

4. Aşağıdakilerden hangisi Bilgisayar Kasasında bulunmaz?

a) Floppy disk drive         

b) Klavye         

c) DVD-ROM         

d) Anakart     

e) Ekran kartı

5. Aşağıdakilerden hangisi 1 MB ‘a eşittir?

a) 1024 KB         

b) 8192 byte         

c) 1048576 GB         

d) 1.44 bit         

e) 720000 byte

6. Aşağıdakilerden hangisi Monitörler için kullanılmaz?

a) inç         

b)Grafik         

c) Mb         

d) Text         

e)LCD

7. Aşağıdakilerden hangisi ses ve müzik donanımından değildir?

a) Mikrofon         

b) Video yakalama kartı         

c) Ses kartı         

d) Hoparlör   

e) CD-R

8. Sayısal tuş bloğunda aşağıdakilerden hangisi bulunur?

a) Caps Lock         

b) Scroll Lock         

c) Num Lock         

d) Ters bölü         

e) Escape

9. Aşağıdakilerden hangisi depolama birimidir?

a) Floppy disk         

b) Reset         

c) Monitör         

d) Ana kart         

e) Slot

10. Bilgisayarlarda 0 ya da 1 değerini depolayabilen her birime ne denir?

a) KB         

b) Bit         

c) Piksel         

d) MB         

e) Byte

11. Ekranda oluşturulan her bir noktaya ne denir?

a) KB         

b) Bit         

c) Piksel         

d) MB         

e) Byte

12. Bir gigabyt kaç megabyte’dır?

a) 1024         

b) 8192         

c) 1048576         

d) 1.44         

e) 1000000

13. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar çeşitleri arasında yer almaz?

a) Ana bilgisayar      

b) Mini bilgisayar      

c)Kişisel Bilgisayar   

d) Dizüstü Bilgisayar         

e) Ofis Bilgisayarı

14. 1 byte(bayt) kaç bittir?

a) 1024      

b) 8      

c) 100         

d) 10485      

e) 12

15. “PC” ne demektir?

a) Lap-top    

b) Network bilgisayar      

c) Kişisel bilgisayar   

d) Mini Bilgisayar   

e) LCD

16.Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarlar arasındaki farklılıklardan değildir?  
 

a) Hız      

b) Kapasite   

c) Maliyet   

d) Görüntü   

e) Genel kullanıcıları

17. Aşağıdakilerden hangisi taşınabilir depolama aygıtlarından değildir?

a) Disket    

b) Hard-disk   

c) Flash Bellek   

d) CD       

e)Harici Diskler

18. Klavyelerde ortalama kaç tuş bulunur?

a) 101 veya 102   

b) 105 veya106   

c) 91 veya 92   

d) 110 veya 111     

e) 104 veya 105

19.Hangileri bilgisayar kasasında bulunur?

   I.  Monitör

   II. Hard disk drive

   III. Hoparlör

   IV. CPU

a) I. ve II.         

b) II ve IV         

c) I. ve III.         

d) Sadece II.         

e) I., II. ve III.

20. Aşağıdakilerden hangisi çıkış birimi değildir?

a) Fare         

b) Yazıcı         

c) Hoparlör         

d) Monitör         

e) CD-RW 

CEVAP ANAHTARI

   1.a   
2.a
3.a
4.b
5.a


6.c
7.e
8.c
9.a
10.b


11.c
12.a
13.e
14.b
15.c


16.e
17.b
18.c
19.b
20.a

 

 

 

 



Yorumlar   

 
0 #56 sınav gircekkaram 01-12-2014 20:52
ya 18. soru edirne olmıcak mı ??*
Alıntı
 
 
0 #55 doğruismini vermeyen kişi 27-11-2014 12:12
betül16.soru doğru
Alıntı
 
 
0 #54 karamsartarık 23-11-2014 19:00
teşekkürler
Alıntı
 
 
0 #53 karamsartarık 23-11-2014 18:58
çok zor :oops: :eek:
Alıntı
 
 
0 #52 bilişimsevgi 19-11-2014 17:16
:-x :lol: ;-) tşkkküüüüüüüüüü üüüüüüüüüüüüüüü üüüüüüüürrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrr sağolun
Alıntı
 
 
+3 #51 güzel amabetül 14-11-2014 10:55
güzel sorular var ama 16.sorunun cevabı yanlış değil mi
Alıntı
 
 
-1 #50 usssanebeslkuffsnanebeslk 13-11-2014 17:57
bunların cevaplarında bazıları yanlış değil mi ya hfufdgf :-?
Alıntı
 
 
-1 #49 WERTYUIGHJKK 10-11-2014 17:59
:-x ÇOK KÖTÜ :-x :-x
Alıntı
 
 
+1 #48 Napıcam benHande 10-11-2014 15:25
Derste iyiyim ama sonra yapamıyorum . Hocada klasik soracam diyo off
Alıntı
 
 
0 #47 jfdıjgodpbilafswfs 09-11-2014 10:20
sorular dandik :D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
Alıntı
 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile